Newsletter

Προσόψεις - κέλυφος

ETEM » Προσόψεις - κέλυφος

 • ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ
  ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ
 • E97 Bravo
  E97 Bravo
 • E97 Forte
  E97 Forte
 • E97 Vario
  E97 Vario

Σε μία εποχή όπου τα παραδοσιακά συστήματα υαλοπετασμάτων πρέπει να διαθέτουν λειτουργικότητα, αισθητική και χαρακτηριστικά διατήρησης της ενέργειας, η ΕΤΕΜ πρωτοπορεί ορίζοντας το κέλυφος ενός κτιρίου ως συνδυασμό αρχιτεκτονικών συστημάτων που διαμορφώνουν μία νέα έννοια, το «Κτιριακό Κέλυφος».

Υπερβαίνοντας τις συμβατικές εφαρμογές και ανάγκες, όπου τα συστήματα υαλοπετασμάτων ήταν μόνο «διαχωριστικά» μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού ενός κτιρίου, στην ΕΤΕΜ σχεδιάζουμε συστήματα και λύσεις που είναι συμβατά μεταξύ τους, με στόχο τη βελτίωση του περιβάλλοντος και των συνθηκών διαβίωσης στο εσωτερικό της κατασκευής.

Τα συστήματα υαλοπετασμάτων, αεριζόμενων προσόψεων και σκιαδιών είναι προϊόντα που συνδυάζονται κατασκευαστικά και αρχιτεκτονικά στο κέλυφος του κτιρίου επιτυγχάνοντας ανθεκτικότητα, μακροχρόνια λειτουργικότητα, σωστή διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας και του φωτός, υδατοστεγανότητα, αεροστεγανότητα και ηχομόνωση, με στόχο την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων στη σύγχρονη αρχιτεκτονική.
 

Αναλυτικότερα, τα προϊόντα που αποτελούν το σκελετό του κτιριακού κελύφους είναι τα συστήματα υαλοπετασμάτων, τα συστήματα σκιαδιών με ευρεία γκάμα περσίδων με πομπέ και ορθογώνια προφίλ σε διάφορες διαστάσεις και τα συστήματα αεριζόμενων προσόψεων (VFS), ένας πρωτοποριακός σχεδιασμός της ETEM που επιτρέπει διάφορα αρχιτεκτονικά σχέδια και στοιχεία, όπως σύνθετα υλικά (etalbond), μάρμαρα, κεραμικά πλακίδια, HPL κ.ά., που μπορούν να εφαρμοστούν εξωτερικά στην κατασκευή με χρήση του ίδιου συστήματος.

 Τα συστήματα της ΕΤΕΜ επιλέχθηκαν σε πολλές οικιστικές και επαγγελματικές εφαρμογές όπως σε κτίρια γραφείων, νοσοκομεία, δημόσια κτίρια, μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Διαχρονικά, η ΕΤΕΜ έχει κερδίσει τη φήμη αξιόπιστου προμηθευτή και συνεργάτη.

 ΥΑΛΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ

E90 
 
 
Η Ε90 σχεδιάστηκε ως απάντηση στις αυξανόμενες απαιτήσεις των σύγχρονων αρχιτεκτονικών συστημάτων για βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας του τελικού προϊόντος, μείωση του χρόνου τοποθέτησης, μοναδικότητα του σχεδίου και απελευθέρωση των αρχιτεκτονικών λύσεων.
 
Το σύστημα σχεδιάστηκε με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που καταγράφηκαν σε έργα και εταιρείες στην περιοχή των Βαλκανίων. Ένα από τα πλεονέκτημα του συστήματος είναι η δυνατότητα τοποθέτησης χωρίς σκαλωσιές και, επομένως, η απεξάρτησή της τοποθέτησης του από τις καιρικές συνθήκες. Η αποστράγγιση των νερών της βροχής καθώς και των υδρατμών γίνεται ελεγχόμενα από τις κολώνες.
 
Η Ε90 σχεδιάστηκε στο πνεύμα των ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων της ΕΤΕΜ, που σηματοδοτούν την επιδίωξη της ΕΤΕΜ να δημιουργεί νέα προϊόντα λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους ενεργειακής απόδοσης, βιώσιμης ανάπτυξης που βοηθούν στην βελτίωση του συνθηκών διαβίωσης στους επαγγελματικούς χώρους.
 
 
Οφέλη
 
Το σύστημα Ε90 προσφέρει: 
• Εύκολη, γρήγορη και οικονομική τοποθέτηση χωρίς σκαλωσιές
• Δυνατότητα υλοποίησης σύνθετων μονάδων με διάφορους τύπους υλικών
• Ποικιλία λύσεων επένδυσης
• Μοναδικότητα και πλήρη ελευθερία λύσεων
• Δυνατότητα συνδυασμού διαφόρων υλικών – τζάμι, κεραμικά, etalbond, HPL, πέτρα, φωτοβολταϊκά πάνελ
• Απεξάρτηση από τις καιρικές συνθήκες κατά την τοποθέτηση
• Ανοιχτό σύστημα – μπορεί να προσαρμοστεί στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε έργου
Τυπολογίες
 
Modular – Προκατασκευασμένα πλαίσια
 
 
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
 
Τύπος συστήματος Σύστημα προσόψεων με προκατασκευασμένα πλαίσια.
Εξωτερική εμφάνιση συμβατικό με πλάκα πίεσης
Εμφανές πλάτος εσωτερικά 90mm
Βάθος κατακόρυφων κολώνων 139-140mm
Βάθος οριζόντιων τραβερσών 64-136mm
 
 
E8000
 
Η Ε8000 έχει σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε οποιαδήποτε αρχιτεκτονική ή κατασκευαστική απαίτηση. Έχει σχεδιαστεί με βάση τις σύγχρονες αντιλήψεις λειτουργικότητας, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομείωσης.
 
Είναι αξιόπιστη και προτιμάται ιδιαίτερα για την κατασκευή μεγάλων έργων – εμπορικών κέντρων, αεροδρομίων, σταθμών κλπ. Το σύστημα προσφέρει εξαιρετική αντισεισμική προστασία και πληροί όλες τις σύγχρονες κατασκευαστικές και τεχνικές προδιαγραφές.
 
Το μοναδικό χαρακτηριστικό της Ε8000 είναι η δομή «κασέτας» πάνω σε συμβατικό σύστημα με κολώνες και τραβέρσες. Έτσι, επιτρέπονται ανοίγματα προβαλλόμενα ή ανοιγόμενα παράλληλα προς το πλαίσιο, με την ίδια εξωτερική εμφάνιση όπως και τα σταθερά πλαίσια. Στο εσωτερικό των παλισίων, το σύστημα επιτρέπει τη χρήση υλικών διαφόρων τύπων ενώ, στο εξωτερικό, υπάρχει δυνατότητα αρμονικού συνδυασμού του Ε8000 με φωτοβολταϊκά πάνελ και συστήματα σκιαδιών.
 
 
Οφέλη
 
Το Ε800 προσφέρει: 
• Ευρεία γκάμα κύριων προφίλ, επιτρέποντας έτσι την καλύτερη δυνατή επιλογή του κατάλληλου προφίλ για κάθε έργο
• Μεγάλη ποικιλία φύλλων διαφόρων σχημάτων και λειτουργιών
• Η σύνδεση μεταξύ των κασετών και της κύριας κατασκευής πραγματοποιείται με την τοποθέτηση ασφαλειών, επιτρέποντας έτσι την ανάληψη δυναμικών φορτίων.
• Ανοιγόμενα μέρη
• Δυνατότητα χρήσης υλικών διαφόρων τύπων στα πλαίσια – υαλοπίνακες, Etalbond(R), ινοπλισμένες τσιμεντοσανίδες, HPL
• Δυνατότητα χρήσης φωτοβολταϊκών πάνελ
• Ειδικά παρελκόμενα – συστήματα τοποθέτησης σκιαδιών μπροστά από το υαλοπέτασμα
• Δυνατότητα υλοποίησης πολύπλοκων κατασκευών και στεγών
• Αυξημένη ικανότητα αποστράγγισης χάρη στο σχεδιασμό του
• Όλα τα απαραίτητα στοιχεία που εξασφαλίζουν τη σήμανση του υαλοπετάσματος με την ένδειξη CE
Τυπολογίες
 
Το Ε8000 διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εξωτερικές μορφές: 
• Πρόσοψη structural
• Πρόσοψη semi-structural
• Κλασική πρόσοψη – τέσσερα πλαϊνά καπάκια
 
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
 
Τύπος συστήματος Σύστημα πρόσοψης με κολώνες και τραβέρσες
Εξωτερική εμφάνιση structural glazing, συμβατική με καπάκια (semi-structural glazing)
Εμφανές πλάτος εσωτερικά 60 mm
Βάθος κατακόρυφων κολώνων 50-170 mm
Βάθος οριζόντιων τραβερσών 20-88,5 mm
 
E85
 
Η Ε85 είναι ένα μοντέρνο σύστημα υαλοπετασμάτων τελευταίας τεχνολογίας σχεδιασμένο με αρχιτεκτονική «κολώνας – τραβέρσας». Είναι το αποτέλεσμα 2,5 ετών έρευνας, κατά την οποία συνδυάστηκε η τεχνογνωσία της τεχνολογίας και των χαρακτηριστικών ενεργειακής απόδοσης με τις τρέχουσες και τις μελλοντικές απαιτήσεις για την κατασκευή κτιρίων.
 
Ο σχεδιασμός του συστήματος με κολώνες πλάτους 50 mm εξασφαλίζει πλήρη συμμόρφωση με τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές καθώς και υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και υδατοστεγανότητας.
 
Η Ε85 είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που περιλαμβάνει διαφορετικές κατασκευαστικές λύσεις, δίνοντας έτσι στον αρχιτέκτονα δυνατότητα σχεδιασμού εκτός των συμβατικών περιορισμών. Με το Ε85 είναι εφικτή και εύκολη η κατασκευή αίθριων, θόλων, πυραμίδων, γωνιακών και καμπύλων κατασκευών.
 
Οι πιστοποιήσεις που έλαβε το σύστημα, από διαπιστευμένα Ευρωπαϊκά εργαστήρια σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες προδιαγραφές, αποδεικνύουν ότι η Ε85 είναι ένα από τα κορυφαία συστήματα προσόψεων που διατίθενται στην αγορά.
 
 
Οφέλη
 
Το Ε85 προσφέρει: 
• Λύσεις για όλες τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές εφαρμογές
• Δυνατότητα συνδυασμού με σύγχρονα υλικά (φωτοβολταϊκά συστήματα, σύνθετα πάνελ Etalbond κλπ) για την κατασκευή ολόκληρου του εξωτερικού κελύφους του κτιρίου
• Εξαιρετική θερμομόνωση, ιδανική υδατοστεγανότητα και στεγανότητα στον αέρα
• Βέλτιστη χρήση των υλικών, προσφέροντας έτσι την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας/κόστους
• Ευρεία γκάμα πιστοποιημένων παρελκομένων και ειδικών μηχανισμών
• Όλα τα απαραίτητα στοιχεία που εξασφαλίζουν τη σήμανση του υαλοπετάσματος με την ένδειξη CE 
• Δυνατότητα ηλεκτροστατικής βαφής σε οποιαδήποτε απόχρωση RAL, ειδικά σχέδια απομίμησης ξύλου (woodgrain) και άλλες μέθοδοι επιφανειακής επεξεργασίας - ανοδίωση
Τυπολογίες
 
Διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εξωτερικές μορφές: 
• Τέσσερις πλευρές με καπάκι
• Οριζόντια πλευρά με καπάκι – κατακόρυφη πλευρά structural
• Οριζόντια πλευρά structural – κατακόρυφη πλευρά με καπάκι
• Τέσσερις πλευρές structural
 
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
 
Τύπος συστήματος Σύστημα πρόσοψης με κολώνες και τραβέρσες
Εξωτερική εμφάνιση «structural glazing», συμβατικό με πλάκα πίεσης
Εμφανές πλάτος εσωτερικά 50 mm
Βάθος κατακόρυφων κολώνων 50-230 mm
Βάθος οριζόντιων τραβερσών 6-235 mm
 
 
 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ
 
E97
 
Τα συστήματα Αεριζόμενων προσόψεων (VFS) της ΕΤΕΜ αναπτύχθηκαν έτσι ώστε να επιτρέπουν την ασφαλή τοποθέτηση διαφόρων υλικών πρόσοψης στο κέλυφος του κτιρίου.

Όλα τα συστήματα αεριζόμενων πρόσοψεων σχεδιάζονται με βάση την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων με τα συστήματα της ΕΤΕΜ, μία προσέγγιση που ακολουθούμε και η οποία αποτελείται από τις διαδικασίες και τους κανονισμούς κατασκευής και προσβλέπει στη δημιουργία αρχιτεκτονικών συστημάτων με τον υψηλότερο δυνατό βαθμό ασφάλειας, βέλτιστο σχεδιασμό και ευκολία στη χρήση.

Εφαρμόζονται τα ισχύοντα πρότυπα και οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί. Με όλα τα συστήματά της, η ΕΤΕΜ εγγυάται εξοικονόμηση και αποδοτικότητα ενέργειας, εξαιρετική εξωτερική εμφάνιση, φυσικό αερισμό και γρήγορη τοποθέτηση.

Το σύστημα Bravo σχεδιάστηκε για την τοποθέτηση σύνθετων υλικών και μεταλλικών φύλλων με εφαρμογή της πλέον επιτυχημένης αρχής των αναρτημένων πάνελ.

Το Bravo αποτελεί τη βέλτιστη λύση για μεγάλες και επίπεδες προσόψεις, εξασφαλίζοντας τη γρήγορη και ασφαλή τοποθέτηση των κασετών σύνθετων πάνελ και τη βέλτιστη απόκριση στη θερμική διαστολή του υλικού.

 
Το E97 BRAVO προσφέρει:

• Μοναδικό σχεδιασμό που συνδυάζει κύρια προφίλ στήριξης με γωνιακούς βραχίονες (σχήματος L) για στήριξη στον τοίχο
• Περισσότερους από 30 τύπους βραχιόνων, μήκους από 40 mm έως 300 mm, που εξασφαλίζουν την ευθυγράμμιση του υλικού πρόσοψης ενώ απαλείφουν τις ανωμαλίες της βάσης κατασκευής
• Δυνατότητα προσαρμογής στις 3 διαστάσεις, διευκολύνοντας έτσι την τοποθέτηση

 
Υλικά κατάλληλα για τοποθέτηση:
• Σύνθετα υλικά
• Μεταλλικά φύλλα

Μέθοδος ανάρτησης: άγκιστρα
 
Vario
 
 
Το σύστημα Vario αποτελεί γενική μέθοδο για την τοποθέτηση πληθώρας υλικών πρόσοψης και υλοποιείται με την επιλογή ειδικά σχεδιασμένων παρελκομένων. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ των παρακάτω συστημάτων Vario:

Vario Agrob Buchtal

Το σύστημα προορίζεται για την τοποθέτηση των κεραμικών πλακιδίων Agrob Buchtal Kera Twin K15/K18 και αναπτύσσεται σε συνεργασία με την πρωτοπόρα Γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία.
Το σύστημα διαφέρει από τις υπάρχουσες λύσεις στο ότι διαθέτει ένα κύριο προφίλ στήριξης του οποίου το σχήμα επιτρέπει την ένωση του διακένου που δημιουργείται μεταξύ παρακειμένων πλακιδίων με ακρίβεια.

Το σύστημα προσφέρει:
• ευκολότερη ένωση του κατακόρυφου διακένου που δημιουργείται μεταξύ των πλακιδίων μέσω ενός κύριου κατακόρυφου προφίλ στήριξης, προσαρμοσμένου σχήματος, που δεν επιτρέπει την κίνηση των πλακιδίων σε οριζόντια διεύθυνση
• δυνατότητα βαφής του ορατού τμήματος του προφίλ της ένωσης με κατάλληλο χρώμα που θα ταιριάζει με το χρώμα του υλικού της πρόσοψης
• βελτιωμένη προστασία από καταιγίδες
• ευκολότερη και ασφαλέστερη τοποθέτηση των προσαρμογέων στις αυλακώσεις των πλακιδίων μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου πολυμερικού (PA6 30GF) παρελκόμενου, που έχει αναπτύξει η ΕΤΕΜ και του οποίου η βασική χρήση είναι η ευθυγράμμιση και η τοποθέτηση των αγκίστρων αλουμινίου
• δυνατότητα κατασκευής προφίλ για την τοποθέτηση πλακιδίων σε διαφορετικά ύψη πάνω στο ίδιο προφίλ
• δυνατότητα κατασκευής του κύριου προφίλ στήριξης σε προσαρμοσμένα μήκη, από 186 mm έως πάνω από 4.000 mm
• το προφίλ, που είναι διάτρητο από τις δύο πλευρές και αποτελεί μοναδική λύση για το τελείωμα των παραθύρων που βρίσκονται υπερβολικά κοντά στη βάση κατασκευής (έως και 50 mm) καθώς και για την τοποθέτηση επένδυσης σε κολώνες

Υλικά πρόσοψης κατάλληλα για ανάρτηση
• κεραμικά πλακίδια Agrob Buchtal Kera Twin K15/K18

Μέθοδος τοποθέτησης: άγκιστρα
 
Pages: