Newsletter

Περιγραφή Υλικών

PLUS ONE » Περιγραφή Υλικών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  ΥΛΙΚΩΝ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ  ΡΟΛΩΝ  PLUS ONE

  Υλικά πιστοποιημένα σε όλα τα επίπεδα παραγωγής τους, από τα πιο σύγχρονα και καταξιωμένα εργοστάσια παραγωγής συστημάτων αλουμινίου. Απεριόριστες χρωματικές επιλογές με τις βαφές να γίνονται σε πιστοποιημένα εργοστάσια και να συνοδεύονται από τα κατάλληλα πιστοποιητικά.

ΚΟΥΤΙΑ ΡΟΛΩΝ           imagesR01933T2 

  Διακρίνονται σε κατηγορίες ανάλογα με τον σκοπό που εξυπηρετούν και το υλικό κατασκευής τους.

α) ΚΟΥΤΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ: Χώρος τυλίγματος του ρολού κατασκευασμένος από αλουμίνιο. Κατασκευάζονται με ίσια ή πομπέ εξωτερική πλευρά ώστε να καλύπτουν αισθητικά όλες τις ανάγκες. Εκτός από την λειτουργικότητα τους, στον σχεδιασμό τους έχει ληφθεί υπόψη το ικανό πάχος τοιχωμάτων και η ενίσχυση τους με νεύρα ώστε να διατηρούν μεγάλη ακαμψία και αντικραδασμική συμπεριφορά ακόμα και όταν αναπτύσσονται σε μεγάλα πλάτη. Το αποτέλεσμα είναι να επιτυγχάνεται η ομαλή και αθόρυβη λειτουργία του ρόλου σε όλες τις συνθήκες.

β) ΚΟΥΤΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΘΕΡΜΟΔΙΑΚΟΠΤΟΜΕΝΑ: Χώρος τυλίγματος του ρολού κατασκευασμένος από αλουμίνιο. Στον σχεδιασμό των θερμοδιακοπτόμενων κουτιών, έμφαση έχει δοθεί και στην επίτευξη χαμηλού συντελεστή θερμοπερατότητας. Αυτό επιτυγχάνεται με τον σχηματισμό ενός ερμητικά κλειστού «θερμομονωτικού θαλάμου» που περιέχει και το κατάλληλο μονωτικό υλικό. Το μονωτικό υλικό έχει επιλεχθεί με βάση τις ιδιότητες του όσον αφορά στην θερμοπερατότητα, στην απορρόφηση υγρασίας, στην αντοχή του σε ακραίες θερμοκρασίες και στην διατήρηση των ιδιοτήτων του σε βάθος χρόνου. Το άρτιο αποτέλεσμα επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις θερμοπερατότητας οι οποίες πραγματοποιούνται σε διεθνώς αναγνωρισμένα εργαστήρια όπως το Ensinger και το Rosenheim στην Γερμανία. Κατασκευάζονται με ίσια ή πομπέ εξωτερική πλευρά ώστε να καλύπτουν αισθητικά όλες τις ανάγκες. Εκτός από την λειτουργικότητα τους, στον σχεδιασμό τους έχει ληφθεί υπόψη το ικανό πάχος τοιχωμάτων και η ενίσχυση τους με νεύρα ώστε να διατηρούν μεγάλη ακαμψία και αντικραδασμική συμπεριφορά ακόμα και όταν αναπτύσσονται σε μεγάλα πλάτη. Το αποτέλεσμα είναι να επιτυγχάνεται η ομαλή και αθόρυβη λειτουργία του ρόλου σε όλες τις συνθήκες αλλά και η απαραίτητη εξοικονόμηση ενέργειας.

γ) ΚΟΥΤΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ: Τα πλαστικά κουτιά (χώρος τυλίγματος του ρολού κατασκευασμένος από PVC), είναι θερμοδιακοπτόμενα λόγω του υλικού τους και πολύ λειτουργικά. Υπάρχουν σε αρκετές χρωματικές επιλογές. Συνεργάζονται κυρίως με κουφώματα PVC. Είναι χαμηλού κόστους, με περιορισμένες τεχνικές δυνατότητες όσον αφορά στην κάλυψη μεγάλων ανοιγμάτων.

ΠΕΡΣΙΔΕΣ ΡΟΛΩΝ          slats 1 2

  Διακρίνονται σε τρείς μεγάλες κατηγορίες ανάλογα με το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα.

α) ΠΕΡΣΙΔΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ-ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗΣ: Φυλλαράκια που αποτελούν το ρολό, με υψηλό δείκτη θερμομονωτικών και ηχομονωτικών ιδιοτήτων. Εξωτερική ταινία αλουμινίου που η ειδική πιστοποιημένη διαδικασία βαφής της, την καθιστά ανθεκτική στις φθορές και τον χρόνο. Γέμιση με οικολογική πολυουρεθάνη υψηλής πυκνότητας. Είναι προβαμμένα με μεγάλη γκάμα χρωμάτων και ποικιλία μεγεθών ώστε να είναι δυνατή η κάλυψη όλων των τεχνικών και αισθητικών αναγκών.

β) ΠΕΡΣΙΔΕΣ ΠΡΟΦΙΛ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ: Φυλλαράκια από προφίλ αλουμινίου που αποτελούν το ρολό και παρέχουν μεγάλη ασφάλεια στην παραβίαση και μεγάλη αντοχή στην ανεμοπίεση. Με μεγάλη ποικιλία μεγεθών και σχεδίων: ίσια, πομπέ, διπλής όψης, με γραμμές, χωρίς γραμμές. Καλύπτουν την οποιαδήποτε τεχνική αλλά και αισθητική ανάγκη. Σε αρκετά από αυτά υπάρχει και η δυνατότητα μεγάλης διάτρησης για θέαση και περισσότερο αερισμό και φωτισμό του χώρου. Ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει την μορφή, το πάχος των τοιχωμάτων, τη διατομή και το βάρος, ώστε να έχουμε την ζητούμενη ακαμψία και στιβαρότητα για την σωστή και αθόρυβη λειτουργία του ρολού.

γ) ΠΕΡΣΙΔΕΣ ΓΑΛΒΑΝΙΖΕ ΛΑΜΑΡΙΝΑΣ:  Φυλλαράκια που αποτελούν το ρολό κατασκευασμένα από γαλβανισμένη λαμαρίνα. Κατάλληλα για καταστήματα και βιομηχανικούς χώρους. Χρησιμοποιούνται επίσης σε ειδικές εφαρμογές ασφάλειας λόγω μεγάλης αντοχής στην παραμόρφωση. Υπάρχουν τυφλά για ερμητικό κλείσιμο και διάτρητα που επιτρέπουν την θέαση, τον φωτισμό και τον αερισμό του χώρου.

ΟΔΗΓΟΙ ΡΟΛΩΝ          images4ZNOEKTZ

  Κατασκευασμένοι από αλουμίνιο. Μέσα σε αυτούς κινείται το ρολό. Υπάρχουν πομπέ και ίσιοι ώστε να συνδυάζονται με τα αντίστοιχα κουτιά. Σχεδιασμένοι με ενισχυμένα τοιχώματα για την αποφυγή στρεβλώσεων. Διαθέτουν υποδοχές για βουρτσάκι το οποίο εμποδίζει την εισροή του αέρα στο εσωτερικό. Στις ίδιες υποδοχές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδικό λάστιχο για την καλύτερη λειτουργία του ρολού. Διατίθενται και με φτερό (προέκταση σε ορθή γωνία) διαφόρων διαστάσεων για την κάλυψη του λαμπά και την ενοποίηση του ρολού με την κάσα του κουφώματος. Επίσης στην γκάμα μας υπάρχουν οδηγοί ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να ενισχύονται εσωτερικά ή εξωτερικά από μεταλλικές ράβδους για την μεγιστοποίηση της ασφάλειας του ρολού. Στους οδηγούς, όπου αυτό είναι δυνατόν, γίνονται όλες οι κατεργασίες που τους καθιστούν έτοιμους για εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση: χάντρωμα για την σύνδεση τους με το κουτί του ρολού, τρύπημα για τους σύρτες ασφαλείας και διπλές τρύπες κατά μήκος για το τελικό βίδωμα τους στην τοιχοποιία.

ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΡΟΛΩΝ          untitd

  Φύλλο από αλουμίνιο με ειδική μορφή, που τοποθετείται στο κάτω μέρος του ρολού ως τελευταίο. Είναι σχεδιασμένο με υποδοχή για σύρτες ασφαλείας και για λάστιχο. Το λάστιχο αυτό που είναι ειδικής ποιότητας ώστε να μην αλλοιώνεται από τις καιρικές συνθήκες και να μην φθείρεται από το βάρος του ρολού, το βοηθά να κλείνει αθόρυβα και αποτρέπει την εισροή αέρα και νερού. Σε κάποιες περιπτώσεις (μικρά, ελαφρά ρολά) μέσα στο τερματικό φύλλο τοποθετείται μια μεταλλική λάμα για την αύξηση του βάρους του ρολού που λειτουργεί σαν υποβοήθηση της κίνησης του προς τα κάτω. Επίσης στην γκάμα μας υπάρχουν τερματικά ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ενισχύονται εσωτερικά ή εξωτερικά από μεταλλικές ράβδους για την μεγιστοποίηση της ασφάλειας του ρολού. Στις περιπτώσεις που έχουμε χρήση μεταλλικής λάμας για οποιοδήποτε λόγο τότε οι θάλαμοι του τερματικού φύλου σφραγίζονται ερμητικά με μονωτικό υλικό για την αποφυγή οξειδώσεων και ηλεκτρόλυσης.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΡΟΛΩΝ          ex12

  Μεγάλη ποικιλία για κάλυψη όλων των τεχνικών απαιτήσεων ακόμα και των πιο ειδικών και ακραίων κατασκευαστικών αναγκών. Επιλέγονται και χρησιμοποιούνται με τρόπο που να υπηρετούν την σε βάθος χρόνου σωστή και εύρυθμη λειτουργία του ρολού. Παρακάτω παρατίθεται ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι από την μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων που χρησιμοποιούμε.

ΜΟΤΕΡ – ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΡΟΛΩΝ          images0VSJJ9UP

  Εισάγονται από οίκους του εξωτερικού που διακρίνονται για την τεχνολογική τους εξέλιξη και την αξιοπιστία των προϊόντων τους. Μετά από τα τόσα χρόνια λειτουργίας μας, οι στατιστικές μετρήσεις των βλαβών των μοτέρ, κυμαίνονται στο 4 – 5 ‰(τις χιλίοις) και μας δικαιώνουν απόλυτα για την επιλογή των συγκεκριμένων οίκων. Οι στατιστικές, μας δικαιώνουν και για την ορθή χρήση τους από εμάς αφού σεβόμαστε και τηρούμε και με το παραπάνω, τα όρια χρήσης που θέτουν οι κατασκευαστές τους. Τα μοτέρ μας συνοδεύονται και από γραπτή εγγύηση 5 ετών. Οι αυτοματισμοί μας (τηλεχειρισμοί, συσκευές ασφαλείας, ειδικά τηλεχειριστήρια, ειδικοί διακόπτες, χρονοδιακόπτες, συνεργασία με φωτισμούς, συναγερμούς, έξυπνο σπίτι κ.α.) καλύπτουν όλες τις ανάγκες της σύγχρονης κατοικίας και του σύγχρονου τρόπου ζωής.