Newsletter

Ενεργειακά κουφώματα

ALUMIL » Ενεργειακά κουφώματα

Η Google επέλεξε ενεργειακά συστήματα της ΑLUMIL. Eσείς;

O αμερικάνικος τεχνολογικός κολοσσός, θέλοντας να μετατρέψει τα γραφεία του σε κτίριο σχεδόν μηδενικής ενεργειακής  κατανάλωσης, απαίτησε τη δημιουργία παραθύρων πολύ υψηλής θερμομόνωσης με συντελεστή θερμοπερατότηταςUw=0,58W/m2K. Η ALUMIL είναι η μόνη εταιρία που ανταποκρίθηκε πλήρως στο αίτημα, προτείνοντας μάλιστα ακόμη υψηλότερη θερμομόνωση σε σχέση με τις προδιαγραφές με συντελεστή Uw=0,55 W/m2K.

Η ALUMIL επιδεικνύοντας υψηλή ταχύτητα και ευελιξία σε συνδιασμό με την υψηλή ποιότητα παραγωγής που βασίζεται σε «πράσινες διαδικασίες», κέρδισε εξ αρχής την εμπιστοσύνη του τεχνολογικού κολοσσού, σημειώνοντας μια ακόμη επιτυχία. Σήμερα, το έργο της Google, αποτελεί τον βασικό πυλώνα της φιλοσοφίας όλων των νέων συστημάτων της ALUMIL.

Το σήμερα

Ο νέος τρόπος ζωής και το υψηλό ενεργειακό κόστος ψύξης και θέρμανσης επιβάλλουν πλέον τη χρήση ενεργειακών συστημάτων αλουμινίου με υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο και υψηλή αισθητική.

Η ALUMIL με ευθύνη απέναντι στο περιβαλλον, παραμένει πρωτοπόρος στο σχεδιασμό λύσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας, επενδύοντας στην ανάπτυξη νέων και εξελιγμένων προιόντων τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Τι εννοούμε με τον όρο «Ενεργειακά» κουφώματα αλουμινίου;

Τα Θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα είναι ευρέως γνωστά στην αγορά ως «Ενεργειακά» κουφώματα αλουμινίου. Στην ουσία, αυτό που ξεχωρίζει τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα από τα συμβατικά προφίλ αλουμινίου είναι η χρήση ειδικού μονωτικού υλικού (συνήθως πολυαμιδίου, το οποίο είναι κακός αγωγός της θερμότητας) που ξεχωρίζει τα προφίλ των παραθύρων σε δύο μέρη, εξωτερικό και εσωτερικό. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται υψηλή θερμομόνωση αλλά και ηχομόνωση.

Η θερμομόνωση των κουφωμάτων (συντελεστής θερμοπερατότητας) μετριέται σε W/m2k, και στην ουσία ο αριθμός αυτός ορίζει την ποσότητα θερμότητας (σε Watt), ανά μονάδα χρόνου που μπορεί να διαπεράσει ένα κούφωμα με επιφάνεια 1m2, όταν η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των δύο επιφανειών του (μέσα – έξω) είναι 1 βαθμός (1o C).

Ένα κούφωμα αλουμίνιου, όμως, δεν αποτελείται μόνο από το προφίλ του αλουμινίου, αλλά και από το τζάμι (υαλοπίνακα). Τα δύο αυτά υλικά, υαλοπίνακας και προφίλ αλουμινίου, έχουν διαφορετικούς συντελεστές (διαφορετική θερμομόνωση – θερμοπερατότητα). Ο συντελεστής θερμοπερατότητας του προφίλ αλουμίνιου ονομάζεται Uf (U Frame – πλαίσιο) και ο συντελεστής του υαλοπίνακα Ug (U Glass -τζάμι). Ωστόσο, αυτό που μας δίνει πραγματικά να καταλάβουμε τη θερμομόνωση του κουφώματος είναι ο συντελεστής Uw (U window-παραθύρου) που αναφέρεται στο σύνολο του κουφώματος, ακριβώς γιατί ο υαλοπίνακας και το προφίλ του κουφώματος, καταλαμβάνουν διαφορετική επιφάνεια κάθε φορά ανάλογα με τη διάσταση του κουφώματος (παράθυρο μπάνιου, μπαλκονόπορτα κλπ).

Ο κάθε κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου είναι υποχρεωμένος να σας αναφέρει τον συντελεστή θερμομόνωσης (συντελεστή θερμοπερατότητας ή θερμικής αγωγιμότητας) κάθε παραθύρου σας.

Τα οφέλη των θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων συνοψίζονται στα εξής:

  • Εξοικονόμηση ενέργειας
  • Μείωση δαπανών κλιματισμού / θέρμανσης
  • Ανθεκτικότητα σε ακραίες καιρικές συνθήκες
  • Ελαχιστοποίηση εισχώρησης υδρατμών στην εσωτερική επιφάνεια των προφίλ
  • Χαμηλή διαπερατότητα αέρα
  • Ηχομόνωση
 

Τι είναι το θερμομονωτικό υλικό Kooltherm;

Η κρίση των τελευταίων ετών και η αύξηση του κόστους θέρμανσης ευαισθητοποίησαν την αγορά σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας. Σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή συμπεριφορά ενός κτιρίου παίζουν τα κουφώματα του και η απώλεια ενέργειας που προέρχεται από αυτά. Η Alumil, πιστή στο όραμα της για προσφορά ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων, εδώ και μια δεκαετία παρέχει τη δυνατότητα τοποθέτησης του θερμομονωτικού υλικού ALUMIL Kooltherm (συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας λ=0,023 W/Mk), που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε θερμομονωτικά συστήματα Αλουμίνιου. Η παρεμβολή του ALUMIL Kooltherm, μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής πλευράς των θερμομονωτικών προφίλ αλουμινίου, ενισχύει ακόμη περισσότερο την θερμική απόδοση και επομένως εξασφαλίζει μεγαλύτερη οικονομία για ψύξη και θέρμανση.